Zavedenie moderných logistických informačných a komunikačných technológií na zvýšenie efektivity logistických procesov podniku - Mruškovičová, Juliana
V modernej logistike sa využíva množstvo technológií, ktoré majú za cieľ skvalitniť podnikové procesy a tým napomôcť podniku získať výhodné postavenie v konkurenčnom prostredí. Charakteristika najpoužívanejších novodobých technológií: Just in Time (JIT), Just in Sequence (JIS), Cross-Docking, Hub and Spoke, Kanban, Quick Response, Efficient Consumer Response (ECR), koncentrácia skladových sietí, kombinovaná preprava. Informačné a komunikačné technológie v distribučných procesoch: RFID (Radio Frequency Identification), EAN kódy, operácie riadené hlasom, Warehouse Management System (WMS), GPS, QR kódy.