Poruchy príjmu potravy ako rizikové správanie adolescentov optikou sociálnej práce - Tóthová, Lucia
Analýza poruchy príjmu potravy, ktorú v súčasnosti možno považovať za biopsychosociálnu poruchu a formu rizikového správania, s najčastejším výskytom u adolescentnej populácie. Faktory zohrávajúce úlohu pri poruchách príjmu potravy: biologické, psychosociálne, genetické a environmentálne. Analýza sociálnych rizikových faktorov. Tripartitný model: tri primárne ovplyvňujúce premenné - rovesníci, rodičia, médiá.