Konzumace alkoholu, návykových látek a kouření u dětí ze sociálně vyloučených lokalit Ústeckého kraje - Čtvrtečková, Kateřina
Príspevok sa venuje problematike užívania návykových látok, ako je tabak, alkohol a marihuana u žiakov žijúcich v sociálne vylúčených lokalitách Ústeckého kraja. K zberu dát boli využité otázky Európskej školskej štúdie o alkohole a iných drogách (ESPAD). Prieskum prebiehal na 8 školách a vyplnilo sa 276 dotazníkov. Výsledky popisujú príjem legálnych a nelegálnych návykových látok u výberovej skupiny žiakov zaradených do 9. triedy základných škôl a 1. ročníka stredných škôl Ústeckého kraja.