Nezdaniteľné časti základu dane platné od 1. januára 2019 - Paliderová, Martina
Daňovník si môže znížiť svoj zdaniteľný príjem o nezdaniteľné časti základu dane, ktoré upravuje zákon o dani z príjmov č. 595/2003 Z. z. v paragrafe 11. Nezdaniteľná časť základu dane je odpočítateľná položka, o ktorú si daňovník môže znížiť základ dane. Na praktických príkladoch je uvedený spôsob uplatnenia alebo výpočtu nezdaniteľných častí základu dane.