Globalizačné trendy v televíznej tvorbe pre deti a mládež v Českej republike - Hekelj, Marija
Cieľom vedeckého príspevku je teoretickými východiskami priblížiť problematiku témy televíznej tvorby pre detského a dospievajúceho percipienta. Cieľom je tiež objasniť aktuálne postavenie a význam špecifických televíznych formátov určených pre túto cieľovú skupinu. Problematika médií, televízneho vysielania, globalizačných trendov a fungovanie televízneho vysielania v Českej republike. Záver príspevku venovaný problematike detského diváka a televíznych kanálov určených pre deti a mládež, ktoré sú dostupné v Česku.