Reasons of Employees´ Fluctuations from the Perspective of Employers in the Slovak Republic - Szarková, Miroslava, 1951-
Tento príspevok sa zaoberá súčasnými otázkami fluktuácie pracovnej sily na Slovensku. Odkrýva výsledky prieskumu, ktorý sa uskutočnil v malých a stredne veľkých spoločnostiach fungujúcich na Slovensku. Opisuje zmeny na trhu práce, ktoré nastali po veľkej ekonomickej kríze, a tiež vplyv demografického vývoja a generačných zmien v správaní pracovnej sily. V príspevku sa tiež nahliada na problém fluktuácie z perspektívy zamestnávateľov. Identifikujú sa dôvody zamestnancov na odchod zo spoločnosti a nástroje na udržanie kvalitnej pracovnej sily. Upozorňuje na potrebu zmeny v správaní zamestnávateľov voči zamestnancom a tiež potrebu vytvorenia cielených, na mieru ušitých antifluktuačných programov s cieľom nastaviť vysokokvalitný intelektuálny základ ako konkurencieschopnú výhodu.