Neistota po istote to je fixácia úroku - Škriniar, Pavel, 1979-
S hypotékou je spojená otázka, ako dlho mať nemenný úrok. Keď úroky klesajú, je výhodnejšie hyposadzbu fixovať na krátke obdobie. V čase zvyšujúcich sa úrokových sadzieb je zas výhodnejší opak. Spraviť to v praxi však až také jednoduché nie je Porovnanie fixácií pri zmene úrokovej sadzby.