Komparácia predprimárnej edukácie na Slovensku a v Írsku a prvý pohľad na matematické vzdelávanie - Drobná, Martina
Príspevok prezentuje stručnú charakteristiku edukačného systému v Írskej republike od predškolskej výchovy až po vysokoškolské vzdelávanie v porovnaní so Slovenskom. Podrobnejšie predstavuje predškolskú edukáciu a jej schémy v komparácii s predškolskou edukáciou na Slovensku, popisuje kurikulum a národný program kvality pre tento typ vzdelávania, zameriava sa na predmet matematika. Pozornosť je upriamená na predškolské triedy v primárnom vzdelávaní, jeho kurikulum, ciele a obsah matematiky pre tieto ročníky. Oboznamuje s metódami a prostriedkami výučby, porovnáva vzdelávacie štandardy matematiky v predškolskej edukácii obidvoch krajín.