Vplyv a dopad médií na vývoj detí - Mikuš, Ján
Vďaka technologickému pokroku sú čím ďalej tým viac ľudia zapojení do komunikácie prostredníctvom médií akými sú nielen knihy, ale aj televízia, virtuálna realita či mobilné zariadenia. Všetky výdobytky modernej technológie nielen uľahčujú užívateľom život, ale ho tiež významným spôsobom ovplyvňujú. Táto štúdia je zameraná na vplyv týchto médií na deti, ktoré sú masovými médiami najviac ovplyvňované, nakoľko podstatnejšie ovplyvňujú ich psychiku pri vývoji. Táto zmena psychiky sa potom odráža nielen do ich formovania, ale tiež do všetkých aspektov života, či už sa jedná o medziľudské vzťahy a socializáciu medzi rovesníkmi, alebo o ich duševný rozvoj.