Internet věcí rozhýbe "mrtvý" svět techniky - Toman, Pavel
V jadre internetu vecí je predstava, že prakticky každá vec, ktorú používame, či potrebujeme, by mala byť pripojená k internetu a podľa potreby komunikovať s užívateľom či dodávateľom. Ako príklad sa uvádza inteligentná chladnička. Takouto technológiou by mala byť v blízkej budúcnosti vybavená väčšina prvkov v domácnostiach, továrňach, skladoch či v kanceláriách. Základom je rýchla komunikácia medzi jednotlivými prvkami a preto je potrebné ich pripojenie k sieti. Medzi siete pre internet vecí patrí aj francúzska Sigfox, ktorá pôsobí aj v Českej republike.