Úspech, špeciálne v globálnom podnikaní, je výsledkom kombinácie zručností a podmienok - Hrehová, Daniela
Schopnosť podnikateľov identifikovať príležitosti, zhromažďovať zdroje, uzatvárať obchody a disponovať adekvátnymi zručnosťami. Analýza výsledkov výskumu, ktorý sa uskutočnil na univerzitách technického zamerania. Zameranie na popis krokov, ktoré by mali potencionálni podnikatelia podniknúť pred prekročením hraníc.