Zmena klímy a rozvojová pomoc - Kurucz, Milan, 1954-
Udržateľný rozvoj vytvára pre chudobné krajiny zdroje znižujúce citlivosť na globálne otepľovanie, a preto musí byť podporovaný prostredníctvom rozvojovej pomoci. Negatívne dopady klimatických zmien môžu byť znížené aj prostredníctvom vytvárania adaptačnej kapacity rozvojových krajín. Bohaté štáty sa zaviazali pomôcť rozvojovým krajinám v hradení nákladov na adaptáciu. Prognózy budúcich vplyvov klimatických zmien v Afrike. Fondy zriadené na financovanie adaptačných potrieb.