Statistika pojistného podvodu za rok 2018 - Jedlička, Petr
Objem odhalených poisťovacích podvodov v Českej republike sa za posledných osem rokov zdvojnásobil. Klesajúci trend v podvodoch v oblasti poistenia motorových vozidiel vďaka prevencii. Objem odhalených poisťovacích podvodov stále rastie v odvetví poistenia majetku a zodpovednosti. ČAP pomáha poisťovniam v odhaľovaní podvodov. Ročný objem preukázanej hodnoty poisťovacieho podvodu (2010-2018). Všetky prešetrované prípady poisťovacích podvodov vo vybraných oblastiach poistenia za rok 2018 .