Sto let od založení Spolku československých pojistných techniků - Slavíková, Dagmar
Spolok bol založený v roku 1919 v Prahe. Zaoberal sa reformou výuky poistných technikov, vyjadroval sa k rôznym novinkám v sociálnom zabezpečení, k novo zavedeným druhom súkromného poistenia a pripomienkoval vládne návrhy zákonov. Spolok dal podnet k vydávaniu časopisu Pojistný obzor. Spolok zanikol v dôsledku okupácie Nemeckom v roku 1944.