How Successfully Can Decision-making Style Predict the Orientation Toward Well- or Ill-structured Decision-making Problems - Remeňová, Katarína, 1982-
Štýl rozhodovania je spôsob, akým manažér získava, spracúva a používa informácie v procese rozhodovania. Je to sada kvalitatívnych indikátorov, ktoré sa v procese rozhodovania prejavujú formou štýlu rozhodovania. Znalosť štýlov rozhodovania a ich aktívne využitie v štruktúre manažmentu prispieva priamo k budovaniu konkurencieschopnosti podniku. Identifikácia štýlov rozhodovania a delegácia správnych rozhodovacích úloh správnemu zamestnancovi, ktorý má základné vedomosti na adresovanie určitého rozhodovacieho problému (dobre alebo zle štruktúrovaného), je esenciou kompetentného rozhodovania. Vzťah medzi štýlom rozhodovania manažéra v závislosti od typu rozhodovacích problémov. Použitie binárnej logistickej regresie na predikciu vzťahu medzi typom rozhodovacieho problému a celkovým skóre v štýle rozhodovania, cez ktoré bola vypočítaná pravdepodobnosť výskytu závislej hodnoty.