Význam plynu v EU roste, závislost na Rusku přetrvává - Dytrych, Simon
Silnejúca úloha zemného plynu v európskej energetike. Zemný plyn ako ekologická elternatíva k uhliu a jadru. Rusko ako najväčší dodávateľ zemného plynu do Európy. Nádeje vkladané do projektu East Ring. Projekt Nord Stream 2. Liberalizácia trhu so zemným plynom. Agentúra pre spoluprácu energetických regulátorov.