Doba uhelná pomalu končí - Adámková, Alena
Snaha Európskej únie prestať využívať uhlie pre energetické potreby. Plán Nemecka ukončiť činnosť uhoľných elektrární behom nasledujúcich 19 rokov. Vývoj surovinového mixu pre výrobu energie vo svete v rokoch 1970-2050. Postupné utlmovanie ťažby uhlia v Českej republike. Vývoj ťažby hnedého a čierneho uhlia v ČR (1990-2016). Poľsko na uhlí životne závislé.