Očakávaný makroekonomický vývoj SR podľa strednodobej predikcie
Nižší zahraničný dopyt a s ním súvisiace prehodnotenie časového nábehu a rozsahu výroby v automobilovom priemysle, a tiež slabší ako očakávaný vývoj v poslednom štvrťroku 2018 sa prejavili v spomalení rastu ekonomiky na 3,5 % v tomto roku a na 3,4 % v roku 2020. Po doznení pôsobenia efektu nových výrobných kapacít v automobilovom priemysle by sa rast hospodárstva mal spomaliť na 2,8 %. Mierne rastúca zamestnanosť by mala znížiť mieru nezamestnanosti na historické minimum a podporovať dynamický vývoj miezd. Inflácia by mala byť približne na úrovni 2,5 % v celom horizonte predikcie.