Budúcnosť platobných služieb a vplyv gigantov na ich poskytovanie - Behúňová, Iveta
Služby technologických gigantov sa stali súčasťou každodenného života ľudí. Ich pôsobenie z internetu sa rozširuje aj na platby a finančné služby. Dominantné postavenie, ktoré majú vo svojich technologických odvetviach, im poskytuje platformu na prirodzené rozšírenie ich platobných služieb na veľmi veľkú klientsku základňu. Nová európska legislatíva v oblasti platobného styku (PSD2) im, ale aj spoločnostiam FinTech a bankám otvára ďalšie možnosti na poskytovanie finančných služieb.