Medzinárodný dohovor o potieraní peňazokazectva a súčasnosť analýza pri príležitosti 90. výročia jeho prijatia - Poništ, Viliam
Falšovanie je vo všeobecnosti hlavným ekonomickým problémom označovaným aj za svetovo najrýchlejšie rastúcu kriminálnu vlnu. Ani peniaze sa nevyhli tomuto fenoménu a ich falšovanie je takmer také staré ako peniaze samotné. Prijatie Medzinárodného dohovoru o potieraní peňazokazectva, dňa 20. apríla 1929. Jeho prijatie bolo prirodzeným dôsledkom presvedčenia väčšiny štátov, že falšovanie peňazí je medzinárodným trestným činom nepriateľského a rafinovaného charakteru.