Russia and the World: 2018 IMEMO Forecast - Dynkin, A.A
Náhľad do myslenia a svetonázoru tvorcov ruskej zahraničnej politiky. Analýza „ruského faktoru“, jeho rastúceho vplyvu a miery nepochopenia vo svete. Geopolitika z pohľadu Ruska, vzťah k západným krajinám, Európe, USA. Analýza euro-atlantických vzťahov a kontroly zbrojenia. Analýza vzťahu k východným a euroázijským krajinám. Vzťahy Ruska k Číne a vzťahy s post-sovietskymi štátmi. Analýza ruskej ekonomiky.