Novela postupov účtovania štátnej správy a samosprávy pre rok 2019 - Majorová, Miriam
Postupy účtovania v organizáciách štátnej správy a samosprávy sú upravené v súlade s § 4 ods. 2 zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. a opatrením Ministerstva financií SR z 8. augusta 2007 č. MF/16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, štátne fondy, obce a vyššie územné celky v z. n. p. , ktoré bolo s účinnosťou od 1. januára 2019 novelizované opatrením Ministerstva financií SR z 13. decembra 2018 č. MF/015819/2018-352. Ilustračné príklady.