Okun's Law over the Business Cycle: Does it Change in the EU Countries after the Financial Crisis? - Novák, Marcel, 1979-
Analýza vzťahu medzi hospodárskym rastom a nezamestnanosťou. Odhad Okunovho koeficientu pre krajiny EÚ28 medzi rokmi 2001-2014. Vyšší Okunov koeficient v dobe po kríze znamená citlivejšiu reakciu nezamestnanosti na zmeny hrubého domáceho produktu. Na zmiernenie nezamestnanosti v tomto období bol potrebný nižší hospodársky rast.