Financial Transaction Tax: The Brexit – an Opportunity or Threat? - Solilová, Veronika
Od roku 2012 je v Európskej únii snaha implementovať daň z finančných transakcií (FTT), ale v súčasnosti stojí pred otázkou, ako Brexit ovplyvní potenciálný výber tejto dane. Brexit bude mať negativný alebo pozitívny dopad na potenciálný výber tejto dane v závislosti na relokácii finančných trhov mimo územia Veľkej Británie. Daň z finančných transakcií môže býť považovaná za udržateľný daňový zdroj v rámci reformy rozpočtu Europskej Únie.