Novelizovaná evropská směrnice proti praní špinavých peněz přináší výrazné změny - Kotas, Oldřich
Do 10. januára 2020 má byť do národných legislatív členských krajín štátov EÚ prevzatá piata smernica proti praniu špinavých peňazí (tzv. 5MLD). Nový predpis zavádza výrazné zmeny v povinnostiach regulovaných subjektov s cieľom zefektívniť boj proti financovaniu terorizmu a zabezpečiť transparentnosť finančných transakcií.