Možný americko-čínsky bipolarizmus - Šmihula, Daniel
Čínska ľudová republika vnímaná ako dynamická mocnosť. Charakteristika pojmu bipolarizmus. Mocenský rast Číny. Ekonomický rast. Úlohy Číny vo vojenskej oblasti. Šírenie čínskeho vplyvu. Slabé stránky Čínskej ľudovej republiky. Dôsledky pre Západ, USA, Európu a Slovensko.