Nový prístup k tvorbe projekcií obyvateľstva na úrovni Európskej únie - Podmanická, Zuzana
Súčasné európske demografické trendy jasne ukazujú, že Európa bude najbližších desaťročiach čoraz „šedšou", čo významne ovplyvňuje a ovplyvní ekonomiky jednotlivých štátov i celej Európskej únie. Tým sa významne posúva do popredia potreba projekcií. V Európskom štatistickom systéme je produkcia populačných projekcií štandardnou praxou. Populačné projekcie majú za cieľ ukázať, ako sa môže hypoteticky meniť početnosť a štruktúra obyvateľstva v budúcnosti, zvyčajne v najbližších desaťročiach až storočí. Z hľadiska marketingu je v Eurostate zriadená Pracovná skupina pre populačné projekcie (Working Group on Population Projection – WGPP), ktorej predsedá Eurostat a v ktorej má zastúpenie každý členský štát EÚ.