Environmental Policy of the EU: Insights for Further Development. - Vovk, Marta
Výskum nákladovej efektívnosti environmentálnej politiky v EÚ a vzťahu medzi rozmanitosťou systému nástrojov environmentálnej politiky a hospodárskym rozvojom EÚ. Nákladová efektívnosť environmentálnej politiky v EÚ je založená na analýze CEA – Cost Effectiveness Assessment (posúdenie nákladovej efektívnosti) ex ante, cene činnosti, využívaní trhových nástrojov, CEA ako súčasti politiky/smernice a environmentálnych výdavkov. Nákladová efektívnosť je ovplyvnená, predovšetkým, výberom politických nástrojov a operačnou efektívnosťou.