Veľkosť bankového sektora Slovenskej republiky a jej makroekonomické determinanty - Gernát, Peter
Determinanty veľkosti bankového sektora v SR v rámcovom období 04/2008 – 04/2018. Vplyv na rast objemu úverov budú mať makroekonomické veličiny ako miera evidovanej nezamestnanosti a priemerná mzda v národnom hospodárstve. Z výsledkov lineárneho regresného modelu vyplýva, že okrem týchto veličín vplýva pozitívne na veľkosť bankového sektora ja úroveň refinančného potenciálu, ktorý podnecuje klientov refinancovať svoje úvery navyšovať istiny existujúcich úverov bez alebo s minimálnou zmenou mesačnej splátky.