Socio-priestorové premeny vidieckych sídiel na Slovensku v začiatkoch 21. storočia – sociologická reflexia - Falťan, Ľubomír
Premeny vidieckeho osídlenia na Slovensku v oblasti socio-štrukturálnej, hospodárskej a architektonicko-urbanistickej. Sociologická reflexia premien slovenskej dediny ako odraz širších civilizačných premien spoločnosti, spoločensko-hospodárskeho i kultúrneho pozadia.