O zmysle premlčania v civilnom práve - Hlušák, Milan
Analýza zmyslu premlčania. Jeho správna identifikácia môže pomôcť vyriešiť zložité prípady výslovne nepokryté v legislatíve. Príklad premlčania dávok peňažného dôchodku, započítanie premlčanej pohľadávky, prípustnosť skrátenia, resp. predĺženia premlčacích dôb, ďalej premlčanie regresných nárokov solidárne zaviazaných dlžníkov alebo otázky, či podanie žaloby zastaví plynutie premlčacej doby nároku na náhradu škody v celom jeho rozsahu alebo len do výšky žalovanej sumy.