Chinese Tax Reform and Risk Reduction of SME M&A - Ludwig, Sven
Hoci sa Čína vyvinula do jednej z vedúcich svetových ekonomík, jej trh fúzií a akvizícií stráca na atraktivite. Počet a objem transakcií sa stále znižuje. Slabé presadzovanie práva, rozšírená korupcia, ako aj neformálne dohody medzi podnikmi a orgánmi často vedú k obchodným podmienkam, ktoré nemôžu udržať zahraniční investori v rámci akvizície. S novou daňovou reformou prichádza zmena, kde daňový systém bude zohrávať väčšiu podpornú úlohu. Očakáva sa, že zdaňovanie a dodržiavanie sociálneho poistenia sa zlepší, a tým aj narastie záujem o investovanie v Číne.