Daň z nehnuteľností - Bubeníková, Irena
Pri miestnych daniach upravených zákonom č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v z. n. p. správca dane rozhodnutím ukladá daňové povinnosti daňovníkom a priznáva ich práva vtedy, ak ich zaviedol všeobecne záväzným nariadením platným na rok 2019. Táto povinnosť je správcom dane určená zákonom o miestnych daniach ako aj zákonom č. 563/2009 Z. z. o správe daní a o zmene niektorých daňových zákonov v z. n. p.