Obaly v účtovníctve podnikateľov - Gášpárová, Eva
Obalom je výrobok, ktorý sa používa na balenie tovaru, jeho ochranu, manipuláciu s ním, dodávanie a prezentáciu, od surovín po výrobky, od výrobcu po používateľa alebo spotrebiteľa, ktorý spĺňa kritéria vymedzené v zákone č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. Kritéria na vymedzenie obalu sú uvedené v prílohe č. 7 k zákonu o odpadoch, kde sú uvedené aj príklady obalov a vecí, ktoré obalom nie sú. Zákon o odpadoch okrem všeobecnej definície obalu upravuje aj požiadavky na zloženie, vlastnosti a označovanie obalov a práva a povinnosti pri nakladaní s obalmi.