Radikalizácia a jej príčiny - Struhár, Pavol
Programové vyhlásenie na roky 2016-2020, v ktorom vláda SR deklaruje záujem posilniť aktivity a inštitucionálne štruktúry zamerané na predchádzanie a elimináciu radikalizácie spoločnosti vo forme extrémizmu, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a agresívneho nacionalizmu. Teoretické koncepcie radikalizácie. Príčiny radikalizácie. Kategorizácia kauzálnych faktorov radikalizácie. Kauzálne faktory na úrovni vonkajšieho prostredia, na úrovni spoločnosti a na úrovni jednotlivca.