Daňovo-odvodové zaťaženie z pracovných príjmov zamestnancov na Slovensku - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Vysoké percentuálne zaťaženie pracovných príjmov z pohľadu povinných odvodov zamestnávateľov a zamestnancov. Odvodové zaťaženie príspevkov vyplácaných zamestnancom zo sociálneho fondu povinne tvoreného zamestnávateľmi. Výplata odmien na základe zmluvy o dielo alebo autorských príjmov. Anomálie superhrubej mzdy a zdaňovanie neexistujúcich príjmov (na príklade Švajčiarska a Českej republiky).