K téme čísla: Národní dopravcovia v objektíve nášho výskumu - Morvay, Karol, 1973-
Na katedre hospodárskej politiky v uplynulých rokoch boli vypracované štúdie pre partnerov v automobilovom priemysle, strojárskom či papierenskom priemysle. V druhej polovici roka 2018 na základe kontraktu s Ministerstvom dopravy a výstavby SR boli vypracované štúdie, ktoré mali posúdiť možnosti vytvorenia tzv. národných dopravcov v leteckej doprave či vo vnútroštátnej vodnej doprave.