Dobiehanie priemeru – príbeh dvoch bratov - Burian, Lukáš
Ekonomická konvergencia je dlhodobo cieľom politiky EÚ a je oporou pre koordináciu hospodárskej politiky a finančnej pomoci v rámci Európy. Európska integrácia, ktorá úspešne prepája ekonomiky členských štátov, výrazne pomáha najmä chudobnejším krajinám a novším členom. Pohľad na ekonomickú konvergenciu Slovenska a Česka voči EÚ-28 nasledujúcej po prechode Československa z plánovanej ekonomiky v roku 1990 a následnom rozpade na 2 krajiny roku 1993. Obe krajiny v roku 2004 vstúpili do Európskej únie a Slovensko v roku 2009 aj do eurozóny.