Rozvoj spôsobilostí doktorandov vo svetle medzinárodných trendov vo vede a spoločnosti - Kosová, Beata
Analýza toho, ako sa najvýznamnejšie trendy - internacionalizácia, digitalizácia, interdisciplinarita a transdisciplinarita prejavujú v univerzitnej vede, v postavení doktorandov a v doktorandskom štúdiu vo svete. Porovnávanie trendov so zaostávajúcim stavom na Slovensku. Hodnotenie vývoja chápania prierezových spôsobilostí od utilitaristických až k holistickým pohľadom s vyústením do komplexného modelu rozvoja prenositeľných spôsobilostí výskumníkov. Popis výsledkov výskumu a činnosti jedinej slovenskej doktorandskej školy na Pedagogickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.