Překážky resocializace v penitenciární praxi z hlediska psychologie a andragogiky – výsledky longitudinálního výzkumného šetření - Fischer, Slavomil
Uväznenie ako veľmi silná stresová situácia. Striedanie agresívnych a únikových foriem obranných mechanizmov. Adaptácia na väzenské prostredie. Výsledky výskumu uskutočneného v r. 2018 v českých väzniciach Teplice a Bělušice. Zisťovanie vplyvu uväznenia na vznik a rozvoj fyziologických, somatických a psychických porúch. Analýza a interpretácia dát.