Sokrates a Télauges – Aischinova sokratika medzi platonizmom a kynizmom - Škvrnda, František, ml., 1987-
Nová interpretácia fragmentov z Aischinovho dialógu Telauges. Hodnotenie literárnych zdrojov, z ktorých pochádzajú Aischinove fragmenty a problémy, spájajúce sa s ich autorstvom a autentickosťou. Antické svedectvá o všeobecných filozofických a rétorických črtách Aischinových dialógov. Interpretácia všetkých dochovaných fragmentov z dialógu Telauges, ktoré identifikujú jeho možné pytagorovské pozadie.