Prepojenie tradičných agrárnych krajín s pamiatkovo hodnotnými sídelnými štruktúrami - príklady a možnosti zachovania biokultúrneho dedičstva - Štefunková, Dagmar
Tradičné agrárne krajiny a ich súčasný príspevok k zachovaniu krajinného dedičstva na Slovensku. Ochrana kultúrnych pamiatok ako nástroj na ochranu historických štruktúr poľnohospodárskej krajiny. Analýza územného prepojenia historických štruktúr poľnohospodárskej krajiny a pamiatkových území v katastroch obcí. Najvýznamnejšie územné prepojenie historických štruktúr poľnohospodárskej krajiny a pamiatkových rezervácií. Ochrana pamiatok svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO ako nástroj na ochranu historických štruktúr poľnohospodárskej krajiny.