Praktické aplikácie „INDUSTRY 4.0“ v podnikoch - Malega, Peter
Vďaka koncepcii s názvom Industry 4.0 budú priemyselne podniky v budúcnosti budovať flexibilné výrobné procesy, pričom tie budú prispôsobené k produkcii v malých dávkach, ktoré budú presne nakonfigurované na základe požiadavky zákazníka, takže v rôznych modifikáciách vo veľmi krátkom výrobnom a dodacom čase. V rámci Industry 4.0 teda dochádza k prepojeniu reálneho sveta s virtuálnym. Stroje komunikujú medzi sebou, ale i s ľuďmi. Dokážu reagovať na poruchy. Súčasne dokážu veľmi promptne upraviť výrobu, aby nedošlo k zastaveniu výroby, poprípade linky. To bude mať pozitívny prístup k minimalizácii materiálu, chýb, krátkemu výrobnému procesu na výrobku a k menej náročnej obsluhe pri linke. Siemens EWA – Smart factory a SIMATIC – RFID technológia. Synapticon Gmbh – Cyber – fyzické systémy. SIGFOX SA – Internet of Things (IoT). SAP SE – Cloudová platforma SAP HANA. IBM – Cloud computing. Tesla Motors – elektromobily. Weiss Spindeltechnologie Gmbh – Smart senzor SMI24