Kultúrne pamiatky pri hodnotení kvality životného prostredia vidieckych sídel v okrese Trnava - Moyzeová, Milena
Teoreticko-metodické východiská hodnotenia kvality životného prostredia vidieckych sídel. Význam pozitívnych socioekonomických javov. Hodnotiace kategórie v rámci ochrany prírody. Kultúrnohistorické zdroje vo výskume vidieckych sídel. Dôležitosť kultúrnych pamiatok a tradícií podľa sociologického prieskumu realizovaného so starostami vidieckych sídel okresu Trnava. Najvýznamnejšie zdroje rozvoja obce podľa sociologického prieskumu.