Television News as an Information Source and Its Perception in Slovakia - Višňovský, Ján
Spravodajstvo ako jeden z najvýznamnejších informačných zdrojov, prostredníctvom ktorého sa mediálne publikum oboznámi s aktuálnymi záležitosťami súvisiacimi so všetkými aspektmi spoločenského života. Problematika vnímania správ a ich interpretácia prijímateľmi s dôrazom na získavanie nových informácií. špecifické požiadavky a očakávania spoločnosti spojené s televíznymi správami, ako aj dnešnými televíznymi divákmi. Význam správ z hľadiska každodenného života jej príjemcov, zdôrazňujúc jeho informačnú a vzdelávaciu funkciu.