Silk Road: príležitosť pre európsku logistiku? - Oravec, Jozef
Ambiciózny cieľ Číny - oživiť starodávnu Hodvábnu cestu. Plán uzavrieť dohody o voľnom obchode, vytvoriť osobitné hospodárske zóny a zaviesť zjednodušené colné postupy. Zvýšenie prepravovaných tovarov medzi Čínou a Európou. Otvorenie nových obchodných trhov a zároveň rozšírenie politického vplyvu Číny. Príklad investícií v Pakistane. Čínske investície do infraštruktúry a logistiky ako prínos pre európske spoločnosti.