Diogenés a Platón - Škvrnda, František, ml., 1987-
Štúdia, v ktorej sa poukazuje na vzťah medzi Diogenom a Platónom prostredníctvom anekdot a na to, že medzi dvoma mysliteľmi nemuseli existovať žiadne spory, ale že medzi nimi existovala myšlienková afinita.