Koncepce rodinné politiky - Vlčková, Kamila
Súčasné demografické a spoločenské trendy v Českej republike. Pokles pôrodnosti, starnutie populácie, zmena štruktúry rodiny, vyššie vzdelanie žien, rozdielna zamestnanosť podľa pohlavia a veku, relatívna a absolútna chudoba rodín s deťmi. Opatrenia rodinnej politiky ČR. Dostupná a kvalitná starostlivosť o deti. Systematická spolupráca s krajmi a obcami.