<The> Definition of Criminal Organization and Related Court Practice in Tax-fraud Cases - Santha, Ferenc
Daňový podvod – alebo presnejšie, rozpočtový podvod je jeden z najfrekvetovanejším trestným činom spojeným s ekonomickými aktivitami v Maďarsku. Zločinecká organizácia je jedným z tzv. spoločných páchateľov, popri zločineckému sprisahaniu a skupinovému páchateľstvu. Za posledné roky je možné identifikovať niekoľko prípadov rozpočtových podvodov, kedy trestné činy boli spáchané zločineckou organizáciou. Vymedzenie základných znakov trestného činu rozpočtového podvodu a definovanie zákonných znakov zločineckej organizácie. Vzťah medzi týmito právnymi inštrumentami.