Zdieľané hospodárstvo v oblasti dopravy (vybrané otázky) - Rózenfeldová, Laura
Posúdenie pôsobenia kolaboratívnych platforiem v konkrétnom odvetví ekonomiky – odvetví dopravy, jednému z najvýznamnejších sektorov kolaboratívnej ekonomiky. Analýza relevantnej judikatúry Súdneho dvora v predmetnej oblasti, a to vo vzťahu k charakteru služieb poskytovaných týmito platformami. Posúdenie posledného návrhu novely zákona č. 56/2012 Z. z. o cestnej doprave, ktorý o. i. zjednodušuje možnosť pôsobenia kolaboratívnych platforiem na území Slovenskej republiky.